baristický kurz SŠZP Klatovy 25.4.2014

Dne 25. dubna 2014 probíhal baristický kurz pod vedením pana Gorana Joziče a Zdeňka Gajdoše.

Náplní základního baristického kurzu byly nejprve teoretické poznatky z historie, pěstování a zpracování kávy. Poté si studenti připravovali espresso, které je základem pro všechny další kávové nápoje. Pro další přípravu nápojů je důležité znát správné parametry espressa (7 g kávy, utlačené v páce silou 20 kg, voda v kávovaru o teplotě cca 90 °C, tlak 9 Barů, množství 25 – 35 ml, doba přípravy 20 – 30 sekund).

Ve druhé půli dne  následovala příprava správné techniky při šlehání mléka a příprava cappuccina.  Nově získané vědomosti a především dovednosti, které účastníci kurzu získali pod odborným vedením, jistě budou moci kladně využít ve své odborné praxi.

Zdenek Gajdoš/PAPPA COFFEE.

skoleni_baristuKT (1)

skoleni_baristuKT (3)

skoleni_baristuKT (4)

skoleni_baristuKT (6)

skoleni_baristuKT (5)

skoleni_baristuKT (2)